Dan Perjovschi desenează diplomele Galei Premiilor Radio România Cultural 2023

Pentru prima dată în istoria Galei Premiilor Radio România Cultural, care va avea loc pe data de 3 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul Odeon, diplomele pe care laureații le vor primi vor fi adevărate opere de artă, realizate special de artistul plastic Dan Perjovschi.

Numele său este asociat nonconformismului, este recunoscut pentru stilul său rebel, critic, ironic, implicat. Lucrările sale ieșite din tipare se regăsesc în muzee și expoziții  din întreaga lume. De aceea, realizarea diplomelor a fost chiar și pentru el o provocare:

„E destul de interesant, pentru că de obicei eu am libertate pe pagina de hârtie. Aici este un „template” al Radio România Cultural, trebuie să se păstreze formula și culorile, a fost și un proces de adaptare la niște cerințe, în timp ce eu de obicei sunt „freestyle”, sunt liber.” (Dan Perjovschi)

Provocarea a fost însă acceptată în urma colaborării de mulți ani între artist și postul nostru de radio:

Dan Perjovschi. Credit: Vlad Dumitru

„Radio România Cultural este în ultima vreme singura instituție care se ocupă de artele vizuale. Partenerii noștri cei mai buni sunt la radio. Altfel eu nu lucrez cu instituțiile statului, căci am probleme de obicei. Dar aici a fost o deschidere mare și e o platformă de încredere și de respect.”

În interviul acordat la Radio România Cultural, Dan Perjovschi a dezvăluit puțin și despre felul în care a conceput diplomele:

„Am primit libertate totală, am discutat doar niște parametri tehnici și tot ce e pe diplomă e scris de mână, deci e o diplomă handmade, adaptată la fiecare categorie. Am calibrat-o pe fiecare om, nu numai pe domeniul respectiv, ci și pe omul care ia premiu în acel domeniu.”

Vor fi acordate premii la opt secțiuni, precum și patru premii speciale care vor recunoaște reușite și evenimente extraordinare.

Cea de-a XXII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 3 aprilie 2023, de la ora 18.00, și va fi transmisă în direct de Radio România Cultural. Accesul la eveniment se va face pe bază de invitații care pot fi solicitate la numărul de telefon 021 303 1515, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00, sau la adresa de email: cultural@rornet.ro.

Producător: Radio România Cultural

Partener: Teatrul Odeon

RADOR – 23 martie