Secretarul general al NATO a salutat ajutorul financiar şi militar acordat de Norvegia Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat ajutorul financiar şi militar acordat de Norvegia Ucrainei, la o zi după ce un transport de tancuri Leopard, de fabricaţie germană, trimis de Oslo, a ajuns în Ucraina.

„Salut ajutorul umanitar, financiar şi militar semnificativ al Norvegiei către Ucraina”, a declarat Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bruxelles cu premierul norvegian, Jonas Gahr Støre. „Acesta include sisteme de apărare aeriană, tancuri, muniţie de artilerie şi instruire pentru soldaţii ucraineni. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a triumfa, atât timp cât va fi necesar”.

În ianuarie, Norvegia a anunţat că va contribui la donaţia internaţională de tancuri pentru Ucraina. „Acum, cele opt tancuri sunt pe poziţii în Ucraina, iar instruirea personalului este, de asemenea, în desfăşurare în Polonia, sub auspiciile UE”, a comunicat armata norvegiană. Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, însă face parte din NATO. /mbrotacel/schelaru

www.euronews.com – 26 martie