Oleksi Danilov, despre declarațiile lui Putin privind desfășurarea de arme nucleare în Belarus: „China nu va permite”

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, consideră că declarațiile dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin, cu privire la desfășurarea de arme nucleare pe teritoriul Republicii Belarus reprezintă un simplu șantaj.

„Nu va exista și nu poate exista nicio desfășurare de arme nucleare în Belarus până când China nu va da permisiunea. Va da China permisiunea? Sunt mai mult decât sigur că nu” – a afirmat oficialul ucrainean. Danilov a menționat că nici Beijingul, nici Moscova nu au nevoie de desfășurarea de arme nucleare pe teritoriul belarus. „Declarațiile lui Putin cu privire la astfel de planuri sunt un șantaj obișnuit, care vizează ca americanii să accepte să înceapă cât mai curând un fel de negocieri, să negocieze pentru a opri războiul în condițiile stabilite de Federația Rusă” – a explicat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina.

Potrivit acestuia, rușii nu mai doresc o nouă escaladare a războiului, ci vor să-i pună capăt cât mai curând posibil. „Nu este nevoie să se inveneze nimic, nu există nicio teorie a conspirației în acest caz. Este un joc stupid al Moscovei, menit să îi forțeze pe americani, pe anglo-saxoni să negocieze cu rușii” – a adăugat Danilov./sdan/csimion

Agenția de presă RBC – 2 aprilie