Putin a creat fondul de stat pentru sprijinirea participanților la operațiunea militară specială, intitulat „Apărătorii Patriei”

Vladimir Putin a semnat decretul privind crearea fondului pentru sprijinirea participanților la operațiunea militară din Ucraina. De asemenea fondul, care a primit denumirea de „Apărătorii Patriei”, se va ocupa de acordarea de ajutor familiilor militarilor decedați.
Potrivit decretului, fondul va oferi sprijin veteranilor operațiunii militare, precum și celor care au participat la luptele din Donbas începând din 2014. Activitatea fondului se va desfășura pe seama bugetului federal, al contribuțiilor și donațiilor, precum și din „alte surse”. Fondul se va ocupa, între altele, de acordarea de asistență psihologică și de asistență juridică gratuită, va acorda ajutor în obținerea și refacerea de documente, va ajuta la adaptarea socială și la angajarea militarilor. Fondatorul fondului va fi guvernul. Președintele Consiliului de supraveghere al fondului este numit prim-vicepreședintele administrației prezidențiale, Serghei Kirienko, Consiliul tutelar este condus de șeful Ministerului Muncii, Anton Kotiakov. Putin a însărcinat înalți oficiali din regiuni să asigurea sprijin în activitatea fondului./snicolau/ctuluc

www.kommersant.ru – 3 aprilie