Recomandări pentru evitarea producerii de incendii

Pompierii fac mai multe recomandări credincioşilor care sărbătoresc Paştele Catolic sau Floriile Ortodoxe să fie atenţi unde pun lumânările şi candelele aprinse în locuinţe, pentru a evita producerea unor incendii.

În acelaşi timp, autorităţile au sfaturi și pentru preoţii care desfăşoară slujbe în biserici. Din judeţul Vaslui relatează corespondenta noastră Alina Darie:

Reporter: Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui atrag atenția populației să folosească lumânările și candelele aprinse în mod responsabil, evitând să le lase arzând în locuri fără supraveghere. Marius Stanciu, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui:

Marius Stanciu: De regulă, problema apare fie de la chibrit, fie de la lumânare, să nu fie în apropierea materialelor combustibile, incendiu izbucnit accidental în urma manevrării greșite sau uitării unei lumânări într-o anumită zonă.

Reporter: De asemenea, pentru ca sărbătorile pascale să se desfășoare în siguranță, polițiștii și jandarmii vor fi mobilizați pe teren, cu precădere în preajma lăcașelor de cult, pentru a asigura liniștea publică. La nivelul județului Vaslui există o comunitate importantă de credincioși catolici care în această noapte sărbătoresc Învierea Domnului, iar duminică, 9 aprilie, credincioșii ortodocși vor avea marea sărbătoare a Floriilor./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 aprilie