Zeci de mii de credincioşi au asistat la slujba oficiată de Papa Francisc cu ocazia Paştelui Catolic

Zeci de mii de credincioşi catolici veniţi din întreaga lume, inclusiv din România, au asistat, astăzi, în Piaţa Sfântul Petru, la slujba oficiată de Papa Francisc cu ocazia Paştelui Catolic.

Ulterior, în tradiţionala binecuvântare „Urbi et orbi”, Suveranul Pontif a făcut apel la pace în lume, cu referire la Ucraina şi la violenţele din Orientul Mijlociu. O corespondenţă din Vatican de la Elena Postelnicu.

Reporter: „Învierea lui Hristos este cea mai importantă și frumoasă zi din istorie”, a amintit în mesajul său de Paște, un Paște de speranță, adresat de la balconul Bazilicii San Pietro, Papa Francisc. Hristos a înviat, a înviat cu adevărat, așa cum se proclamă în bisericile din Orient. Acest lucru cu adevărat ne spune că speranța nu este o iluzie, ci un adevăr. În fața a peste 45.000 de credincioşi, Suveranul Pontif a vorbit despre o cale a încrederii reciproce între oameni, între popoare și națiuni.

„Să ne grăbim să depășim conflictele și diviziunile și să ne deschidem inimile către cei care au nevoie. Să ne grăbim să pășim pe căi de pace și fraternitate, să ne bucurăm de semnele concrete de speranță care parvin din atât de multe țări, începând cu cele care oferă asistență și bun venit celor care fug de război și sărăcie”. Papa Francisc a făcut un nou apel la pace în lume: „Ajută-l pe iubitul popor ucrainean pe drumul său spre pace şi revarsă lumina pascală asupra poporului rus”.

Suveranul Pontif şi-a manifestat îngrijorarea şi faţă de atacurile din ultimele zile, care ameninţă climatul de încredere şi respect reciproc necesar pentru a relua dialogul dintre israelieni şi palestinieni, astfel încât pacea să domnească în Oraşul Sfânt şi în întreaga regiune, amintind şi de Liban, încă în căutarea stabilităţii şi a unităţii, dar şi de poporul tunisian, în special de tineri şi de cei care suferă de probleme sociale şi economice, pentru ca ei să nu-şi piardă speranţa şi să lucreze împreună pentru a construi un viitor de pace şi fraternitate./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 aprilie