Psiholog Emma Toader: Femeia, când gătește, pune energia ei în mâncare

Este de preferat ca femeile să prepare ele mâncarea de Sărbători, nu să o ia gata făcută de la magazin, a declarat pentru RADOR, psiholog Emma Toader, specialist NLP (programare neurolingvistică) și autoarea cărții „Porția de fericire”.

„Mergeam pe stradă și am văzut, zilele acestea, pe ușa unui magazin că primeau comenzi pentru sarmale, drob, cozonac și ouă vopsite. M-am întrebat cum s-a ajuns la asta. Și răspunsul este că femeia din zilele noastre a devenit prea obosită ca să le facă sau nu mai are timp, pentru că e prea ocupată cu jobul. Muncește la serviciu cot la cot cu bărbatul și, apoi, acasă, mai are grijă de copii și de cele din locuință și cade epuizată”, a adăugat specialistul NLP.

Femeia care gătește în familia sa este cea care îi hrănește și energetic pe membrii familiei.

„Femeia nu doar face mâncare, ci prin ființa sa curge întreg Universul. De asta e de preferat să facă mâncare într-o stare de liniște și bucurie și recunoștință, pentru ca persoanele care se vor bucura de bucatele pregătite să se conecteze la această stare. Deci, dragi femei, nu faceți mâncare epuizate, nervoase și nemulțumite, pentru că veți pune aceste trăiri în ceea ce preparați! Imaginați-vă că prin mâinile voastre curge iubire, precum și bucurie, care ajung în bucatele preparate cu drag pentru familia voastră”, a precizat autoarea cărții „Porția de fericire”.

Ea a spus că femeile pot pune mîinile deaspra mâncării pe care au preparat-o și să o binecuvânteze cu tot ce e mai bun pentru familia lor.

„Avem nevoie de ritualuri. Femeia a uitat de ele sau s-a indepărtat de ele, în goana ei nefirească de a fi egală cu bărbatul…”, a adăugat psihologul.

(Ervin Székely, RADOR – 11 aprilie)