MAE face recomandări de călătorie pentru români în perioada Sărbătorilor de Paşte

Românii care călătoresc în străinătate, în perioada sărbătorilor pastale şi al minivacanţei de 1 Mai, sunt sfătuiţi să se documenteze cu atenţie înainte de deplasare.

Ministerul român al Afacerilor Externe are o serie de recomandări în acest sens, în special pentru cei care vor ajunge în Bulgaria sau Grecia.

Reporter: Pregătirea din timp a călătoriei este importantă, arată MAE într-un comunicat. Este recomandată consultarea rubricii „Sfaturi de călătorie” de pe pagina de internet a Ministerului de Externe. Românii trebuie, totodată, să se asigure că documentul de călătorie este valabil pe toată durata şederii în străinătate şi să încheie o asigurare de călătorie.

În cazul românilor care se deplasează cu autovehiculul, este obligatoriu să deţină o asigurare internaţională pentru accidente, în termen de valabilitate. Cei care călătoresc sau tranzitează Bulgaria, ar fi bine să ia în considerare faptul că timpii de aşteptare pot creşte la punctele de trecere a frontierei, în contextul unui aflux mare de turişti.

O recomandare similară vizează şi Grecia. În plus, este recomandat ca oamenii să aibă în permanenţă grijă de obiectele personale sau documentele de călătorie, în special în zonele aglomerate. Pentru orice situaţie specială, cu caracter de urgenţă, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze ambasada sau consulatul României cel mai apropiat. /apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie