Moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Petre Daea, va fi dezbătută în parlament

Realizator: Cristina Grecu – Moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Petre Daea, va fi dezbătută zilele următoare în parlament. Are detalii redactorul RRA Iulia Gherman.
Reporter: Parlamentarii USR și din partea partidului Forța Dreptei cer în textul moțiunii demiterea ministrului Petre Daea, pe care îl consideră nepregătit, depășit de problemele agriculturii și vinovat de ratarea fondurilor europene pentru fermierii români afectați de importurile din Ucraina. De cealaltă parte, ministrul Petre Daea spune că sunt așteptați și alți bani de la Comisia Europeană, în afara celor 10 milioane de euro primite de România ca despăgubiri.
Realizator: Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, prim-miniștrii din cinci state est-europene, între care și România, au deplâns creșterea fără precedent a numărului de produse provenind din Ucraina și au insistat că ar trebui luate în considerare tarife la importurile agricole din această țară. Între timp, Polonia și Ungaria au decis chiar să interzică importurile de cereale și alte alimente din Ucraina, pentru a proteja sectorul agricol local. Duminică, guvernul de la Kiev și-a exprimat speranța că va rezolva săptămâna viitoare problema suspendării exporturilor de produse agricole în Polonia./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 aprilie)