Peste 220 de primării s-au înscris încă din prima zi a lansării aplicației destinate programului Rabla local

Peste 220 de primării s-au înscris încă din prima zi a lansării aplicației destinate programului Rabla local, termenul limită fiind 28 aprilie. Ulterior, după publicarea pe site-ul Administrației Fondului de Mediu a listei cu toate primăriile înscrise, va fi lansată și sesiunea pentru solicitanții persoane fizice.

Fiecare beneficiar va primi, în schimbul predării rablei, 3.000 lei, fără a fi obligat să folosească stimulentul la cumpărarea unei mașini noi, cu condiția ca, timp de 3 ani, să nu-și cumpere un autoturism cu norma de poluare mai mică de euro 5.

Barna Tánczos, ministrul Mediului: Acest program, prin care vom elimina 100.000 de mașini mai vechi de 15 ani, din circulație, va contribui semnificativ la atingerea acestor ținte și la implementarea acestor politici la nivel local.

Bugetul alocat este de 240 de milioane de lei din bugetul Administrație Fondului pentru Mediu. 80% din valoarea programului întreg este asigurat prin această finanțare. În completarea acestei sume, autoritățile locale vor veni cu o contribuție de 20%. Procesarea solicitărilor care vin de la primării va dura între 2 și 3 săptămâni. Cel târziu în 3 săptămâni, începe înscrierea pentru persoanele fizice.

Realizator: În Capitală, spre exemplu, primăriile sectoarelor 2 și 6 au publicat în avans pe site-urile proprii informațiile necesare pentru cei care vor dori să se înscrie în programul Rabla local./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie