Zi încărcată pe frontul de est din Ucraina

Forțele ucrainene anunță că au respins mai multe atacuri rusești cu drone kamikaze. Patru din cele cinci dispozitive venite din sud-est au fost doborâte de apărarea ucraineană.

Bombardamentele și luptele au continuat pe frontul de est, dar au fost alerte și în alte părți ale țării. La Cernăuți, sirenele aeriene au sunat de mai multe ori. Potrivit trimisului RRA, orașul din apropierea graniței cu România a fost ferit de atacuri până acum.

Reporter: Alexandru Buzică – A fost o zi încărcată pe frontul de est din Ucraina. Invadatorii ruși au continuat ofensiva în Bahmut și au bombardat unele localități din regiunile Cernihiv, Sumi şi Harkov.

În Zaporoijjie și Herson, armata rusă este în defensivă și încearcă să destabilizeze localnicii ucraineni prin focuri de mortier ghidate. În proximitate orașului Bahmut este și colegul meu Ilie Pintea, mai exact în Ceasiv Iar. Acesta a transmis că acolo este cel mai fierbinte loc din război, iar rușii încearcă să înainteze în fiecare zi, dar soldații ucraineni resping atacurile.

Cele mai multe resurse ale armatei ruse se pierd în această zonă. Tot acolo sunt și foarte mulți doctori relocați din toate spitalele din Ucraina. La Storojineț, o localitate din regiunea Cernăuți, unde trăiesc și foarte mulți etnici români, sunt tratați soldații răniți pe front. Acolo, prin donațiile trimise de către români, s-a putut cumpăra o ambulanță care era necesară doctorilor din spital. Majoritatea medicilor vorbesc limba română și mi-au declarat că mulți colegi de-ai lor au fost trimiși pe front pentru a-i ajuta pe cei răniți. /cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie