Președintele Klaus Iohannis începe o vizită în Chile

Președintele Klaus Iohannis începe astăzi o vizită în Chile, a doua etapă a turneului sud-american. Potrivit ambasadorului țării noastre în această țară, Floricel Mocanu, șeful statului român va fi primit la Palatul La Moneda de către omologul său chilian, Gabriel Boric, cu care va avea convorbiri oficiale.

Floricel Mocanu: Este prima vizită prezidențială din istoria unui șef de stat în relația bilaterală cu Chile. Acest lucru sigur că marchează nivelul ascendent al relaţiilor bilaterale și nu putem decât să ne bucurăm că în agenda întrevederii celor doi președinți vor fi subiecte tradiționale, precum cooperarea economică, dialogul diplomatic bilateral și organizaţiile internaționale, dar vor fi și temele de noutate ale politicii internaționale actuale, precum protecția mediului, energiile regenerabile, Cyber security, protecția împotriva dezastrelor și alte teme de natură culturală.

Realizator: Potrivit trimisului RRA, Oana Bâlă, președintele Klaus Iohannis va anunța și deschiderea în Chile, în luna octombrie, a primului Lectorat de limbă română din America Latină. De asemenea, vor fi donate documente diplomatice de arhivă privind salvarea, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, a unui număr mare de evrei de către consulul chilian care activa atunci la București, precum și copii ale unor documente referitoare la refugiații chilieni primiți în România după lovitura de stat din Chile din 1973./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie