Kelemen Hunor a fost reales pentru cel de-al patrulea mandat de lider UDMR

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – UDMR nu susține comasarea alegerilor anul viitor, așa cum ar dori PNL, și nici renunțarea la cota unică de impozitare, așa cum propune PSD – sunt declarații făcute de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, reales pentru cel de-al patrulea mandat la congresul UDMR, desfășurat pentru prima dată la Timișoara. El a fost, de altfel, singurul candidat. Liderul UDMR a mai spus că Uniunea dorește să își păstreze actualii partenerii politici. Transmite corespondentul Radio România Actualități Alina Bujancă.
Reporter: Kelemen Hunor a declarat că UDMR a pus întotdeauna pe primul loc interesele comunității maghiare, care nu au fost niciodată împotriva intereselor comunității românești. Acesta a vorbit despre faptul că este important ca Uniunea să rămână la guvernare și s-a referit și la măsurile privind reducerea cheltuielilor bugetare.
Kelemen Hunor: Eu n-aș vorbi de austeritate. Eu aș vorbi de o atenție sporită pentru a opri risipa, acolo unde există. Nu vor fi tăieri de salarii, de pensii și nu vom reduce aparatul bugetar. Sigur, vom stopa angajările care ar fi trebuit să se facă în continuare.
Reporter: Kelemen Hunor este de părere că până la sfârșitul anului inflația scădea sub 10%.
Kelemen Hunor: În primele trei luni deja simțim o scădere a inflației și acest lucru se datorează atât investițiilor diverse, cât și măsurilor luate de guvern privind prețul energiei. Și eu cred că economia, după o scădere lentă în primul trimestru, se va relansa.
Reporter: Kelemen Hunor a precizat că UDMR susține în continuare cota unică de impozitare. În ceea ce privește pensiile speciale, el a declarat că tranșa a treia din PNRR este legată de această reformă, care va trebui tranșată până la toamnă./abranescu/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (30 aprilie)