Mesaje de felicitare adresate de Vladimir Putin liderilor din CSI cu ocazia Zilei Victoriei, cu excepția preşedintelui Republicii Moldova

Președintele Rusiei a adresat mesaje de felicitare și pentru popoarele din Georgia și din Republica Moldova. În ajunul zilei de 9 mai, președintele rus Vladimir Putin a transmis mesaje de felicitare liderilor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, precum și popoarelor din Georgia și din Republica Moldova, anunţă Serviciul de presă de la Kremlin, luni.
În același timp, Ucraina nu este menționată în mesajele de felicitare, de această dată.
În mesajele de felicitare, șeful statului rus a remarcat că în această zi importantă aducem un omagiu şi un respect profund și recunoștință tuturor celor ale căror fapte glorioase pe câmpurile de luptă și ale căror activitate altruistă din spatele frontului au făcut posibilă distrugerea invadatorilor naziști și apărarea libertăţii pământului natal”, se specifică în mesaj.
Astăzi este de datoria noastră morală să păstrăm cu sfințenie tradițiile de prietenie și sprijin reciproc lăsate moștenire de părinții și bunicii noștri, să nu permitem denaturarea adevărului istoric despre Marele Război Patriotic (Al Doilea Război Mondial, n.r.), precum nici justificarea nazismului, a complicii lor și a actualilor lor moștenitori ideologici’‘, a scris Putin, în mesajul de felicitare, citat de Serviciul de presă de la Kremlin. După cum a subliniat președintele Rusiei, moștenirea spirituală a Marii Victorii va continua să contribuie la consolidarea și dezvoltarea fructuoasă a relațiilor dintre țările și popoarele enumerate.
Putin a transmis sincere recunoștințe tuturor veteranilor Marelui Război Patriotic și celor din spatele frontului, le-a urat sănătate, un moral ridicat, bunăstare și viață lungă”, a concluzionat Kremlinul, în comunicatul remis./vdraguta/ctuluc

Agenţia de presă TASS – 8 mai