Asociația Zi de Bine amenajează spații de relaxare pentru copiii internați la Institutul Oncologic București Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu

București, mai 2023: Asociația Zi de Bine amenajează spații de relaxare pentru copiii internați și pentru părinții acestora, la Institutul Oncologic București Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu. În acest moment, în timpul liber dintre tratamente, copiii internați la secția de oncologie pediatrică văd pe fereastră o zonă gri, din care, printre betoane, răsare un smochin. Proiectul “Ochi de lumină” are scopul de a aduce un strop de frumusețe și culoare în curtea interioară a spitalului, pentru a însenina o zi mai puțin bună a unui copil internat la secția de oncologie.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, vor oferi 40.000 de euro pentru implementarea acestui proiect.

„În luna mai mergem la Institutul Oncologic București și, dacă intrăm în saloanele copiilor, o să observăm că pe geamurile saloanelor priveliștea e dezolantă – o curte întunecată, cu un smochin și beton crăpat. La finalul lunii, locul va arăta cu totul altfel: plante, alei, băncuțe pentru copii și pentru părinții lor, păsări care plutesc și ghirlande luminoase: o mini gradină terapeutică de basm. I-am spus <<Ochi de lumină>> și sperăm să aducă puțină bucurie în privirile micilor pacienți”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Curtea interioară va fi decorată cu lemn, figurine și personaje stilizate, plante perene ușor de întreținut și spații de relaxare. În plus, vor fi adăugate ghirlande luminoase și lampadare fosforescente.  Designul este realizat de arhitecta Alina Vîlcu.

“E foarte greu să îi explici unui copil că s-a îmbolnăvit și că trebuie să-și petreacă mult timp între patru pereți. Copiii au nevoie de un mediu în care să își poată găsi un refugiu de la toate aceste sentimente apăsătoare. Și o curte interioară amenajată creativ, așa cum o vom face împreună cu Asociația ZI de Bine, este natura în miniatură și ajută inclusiv părinții care însoțesc copiii să respire puțin, să iasă din spital, fără să plece departe. Avem nevoie să folosim toate bucățile de natură pe care le avem la dispoziție pentru binele pacienților noștri, mari sau mici”, a adăugat Dr. Bogdan Tănase, Manager al Institutului Oncologic București Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu.

Institutul Oncologic București Prof. Dr Alexandru Trestioreanu este cel mai mare spital de oncologie din România, aici sunt primiți la tratament până la 40 de copii împreună cu însoțitorii lor, fiecare copil fiind însoțit de un adult pe toată durata spitalizarii.

De asemenea, Institutul este și centrul care coordonează rețeaua națională de Oncologie Pediatrică, membru al European Society for Medical Oncology și derulează cel mai ambițios program de screening pentru cancerul de col uterin din România.

Secția de oncologie pediatrică se ocupă de evaluarea clinică și investigarea complexă a pacienților cu suspiciune de cancer, de stabilirea gradului de extensie a bolii și a diagnosticului stadial, oferă servicii medicale de chimioterapie și tratament paliativ. Tot aici se află și primul compartiment de îngrijiri paliative din România care funcționează într-o secție de oncologie pediatrică.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Pentru mai multe informații:

Asociația Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro