Mesajul ministrului sănătăţii cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali

Îmbunătăţirea pregătirii şi a condiţiilor de desfăşurare a activităţii profesionale a asistenţilor medicali reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, a scris, astăzi, pe Facebook, ministrul Alexandru Rafila, cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali.

El subliniază că cei 150.000 de asistenţii medicali şi moaşele din România îngrijesc zilnic zeci de mii de copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi şi alte categorii de pacienţi şi le-a transmis acestor angajaţi că îi apreciază şi îi respectă. Tot astăzi, Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ a recurs la o acţiune de informare publică privind situaţia în care se află asistentele care lucrează în sectorul public de sănătate din România.

Demersul vine şi în contextul adoptării Ordonanţei de Urgenţă care blochează creşterea cheltuielilor salariale. Federaţia subliniază că, deşi marea majoritate a asistentelor medicale lucrează în zilele libere şi în turele de noapte, acestea au un salariu mediu similar cu cel de la nivel naţional./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 mai