Grevă de avertisment a angajaţilor din educaţie, anunţată pentru miercuri

Realizator: Cristina Grecu – Angajații din educație vor face miercuri o grevă de avertisment între orele 11:00-13:00, iar începând de luni, 22 mai, ar putea declanșa greva generală. Peste 70% din cadrele didactice și alte categorii de lucrători din sistem susțin această formă de protest, a explicat președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor. El a făcut apel la părinți să sprijine demersul profesorilor, arătând că guvernul trebuie să investească mai mult în învățământ și să crească salariile.
Marius Nistor: Am rugat părinții să dea dovadă de înțelegere și, în situația în care unitățile sunt în grevă generală, să își țină copiii acasă și să facă toate demersurile pentru ca alături de noi să determinăm executivul să rezolve cât mai rapid aceste probleme pe care le știm cu toții. În momentul de față, nu pot să vă spun ce anume se va întâmpla cu examenele. Cert este că dacă se intră în grevă generală, automat apare o anumită /perturbare/ vizavi de desfășurarea acestora. Rezolvarea situației depinde strict de deciziile pe care le va lua executivul și Parlamentul României.
Realizator: Consiliul Național al Elevilor arată într-un comunicat că susține protestele profesorilor, dar nu este de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională pentru a atrage atenția asupra subfinanțării din sistemul de învățământ. Consiliul avertizează că elevii din anii terminali vor simți o presiune în plus dacă grevele se vor prelungi și vor determina amânarea examenelor naționale./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai)