Cum vă place, la Bulandra, concurs de proiecte pentru tineri regizori!

Cu ocazia celebrării a 100 de ani de la nașterea regizorului Liviu Ciulei, de care este profund legată istoria Teatrului Bulandra, tinerii regizori sunt invitați să redescopere și să reinterpreteze Cum vă place, piesa lui Shakespeare care, în punerea în scenă a lui Ciulei din 1961, a marcat un moment esențial pentru regia modernă românească.

A fost o montare care a rupt tradiția naturalistă, a folosit convenții scenice moderne, repere din pictura renascentistă, muzică live și o poezie a imaginilor și rostirii, care aveau să definească această etapă de reteatralizare a teatrului.

Concursul de proiecte, în spiritul celui care l-a inspirat, va fi axat pe descoperirea de artiști care să propună viziuni noi și direcții estetice relevante pentru Cum vă place, într-un spectacol gândit special pentru trupa Teatrului Bulandra.

Ne interesează să descoperim în ce măsură o nouă punere în scenă a acestui text poate lansa o nouă direcție în teatrul românesc, așa cum s-a întâmplat cu montarea din 1961.

Astfel, regizorii care doresc să se înscrie la acest proiect, trebuie să trimită până pe data de 19 iunie 2023, la adresa secretariat_literar@bulandra.ro, o schiță de proiect care să includă:

– o propunere de concept regizoral pentru Cum vă place și o scurtă descriere a relevanței spectacolului, în contextul „reteatralizării“ teoretizate de Liviu Ciulei, dar și a contextului cultural actual (max. 1 pagină);

– un CV al regizorului;

– distribuția propusă (din trupa teatrului);

– perioadă estimată de repetiții (2024-2025);

– echipa artistică propusă (scenografie, coregrafie, video design, muzică etc.)

 Menționăm că bugetul producției se va discuta ulterior alegerii proiectului câștigător.

Acest concurs se adresează regizorilor de până în 35 de ani, iar proiectul selectat, în urma analizei Consiliului artistic al teatrului, va fi montat pe scena Bulandra.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați regulamentul concursului publicat pe site-ul Teatrului Bulandra (www.bulandra.ro).