TVR  asigură transmisia şi producţia video a Summitului Comunităţii Politice Europene din Republica Moldova

 

 

  • Televiziunea Română dedică spaţii ample de programe şi transmisii în direct pe TVR INFO şi TVR MOLDOVA
  • EBU preia şi retransmite producţia TVR în toată lumea

 

 

Pe 1 iunie, Republica Moldova – gazda Summitului Comunităţii Politice Europene – devine centrul Europei. Aproape 50 de lideri de state discută aici despre promovarea păcii şi apărarea intereselor comune ale europenilor.

 

Televiziunea Română va asigura, în colaborare cu postul public de televiziune din Republica Moldova, transmisia live şi producţia video a marelui eveniment, cu două care de transmisie şi zeci de specialişti (tehnicieni, ingineri, cameramani, regizori, jurnalişti) şi va aloca spaţii ample de emisie pe canalele TVR INFO şi TVR MOLDOVA.  

 

Semnalul cu producţia finală va fi transmis Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), cea mai importantă asociație din lume a televiziunilor publice. Imaginile,  prelucrate în studioul mobil amenajat în apropierea complexului de la Bulboaca, vor ajunge, prin intermediul EBU, în zeci de ţări, astfel încât milioane de oameni de pe mapamond să poată urmări evenimentul istoric din Republica Moldova.

 

TVR INFO şi TVR MOLDOVA vor mediatiza evenimentul prin ediţii speciale maraton, în care telespectatorii vor urmări în direct cele mai importante momente ale summitului, analizate în studiourile de la Bucureşti şi Chişinău cu invitaţi de marcă – analişti politici, experţi, europarlamentari români s.a.m.d.

 

Deschiderea oficială a evenimentului va fi transmisă simultan şi pe TVR 1, începând cu ora 12.00.

Canalul de peste Prut al TVR va transmite în direct timp de 10 ore, în intervalul 10.00 şi 20.00 – un record de emisie live pentru TVR MOLDOVA – dezbateri din studio, intervenţii de la reporteri, reportaje şi interviuri exclusive.

 

Transmisiile vor putea fi urmărite şi online, pe site-ul www.tvrmoldova.md, pagina de Facebook, dar și pe canalul de Youtube al TVR MOLDOVA.

 

De asemenea, TVR INFO va transmite pe tot parcursul zilei programe dedicate summitului, iar de la ora 21.00 , va difuza, simultan cu TVR MOLDOVA, o ediţie specială în care vor fi analizate rezultatele reuniunii, cu invitaţi în studio şi relatări ale jurnaliştilor TVR MOLDOVA.

 

Televiziunea Română a fost de-a lungul timpului broadcaster oficial şi producător al celor mai importante evenimente din diferite domenii: politic, sportiv, cultural etc şi a asigurat astfel mediatizarea acestora în întrega lume.