Ministerul rus al Apărării a anunțat respingerea ofensivei Forțelor Armate Ucrainene pe linia frontului din sudul regiunii Donețk

Armata rusă a anunțat că a respins ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei pe linia frontului din sudul regiunii Donețk. ‘În cursul dimineții de duminică, 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de amploare în cinci sectoare ale frontului în direcția Donețk Sud, în urma implicării în lupte a brigăzilor 23 și 31 mecanizate din rezervele strategice ale Forțelor Armate ale Ucrainei şi a altor unități și subunități militare’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
‘În total, au fost implicate șase batalioane mecanizate inamice și două de tancuri. Scopul inamicului a fost să spargă apărarea noastră în cel mai vulnerabil, în opinia sa, sector al frontului’, a spus Konașenkov. ‘Inamicul nu și-a atins obiectivele şi nu a avut succes’, a spus el.
‘În urma acțiunilor abile și reuşite ale Grupării de Forțe Est ale Rusiei, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei s-au ridicat la peste 250 de militari morţi, fiind distruse 16 tancuri, trei vehicule de luptă de infanterie, 21 de vehicule de luptă blindate’, a specificat Konașenkov.
‘Comandantul grupării unite de trupe, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul de armată Valeri Gherasimov a inspectat în această perioadă unul dintre posturile de comandă avansate aflat pe această direcție a liniei frontului’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov./vdraguta/denisse

(www.interfax.ru – 5 iunie)