O nouă expoziție dedicată Pisicii lui Philippe Geluck își deschide porțile la Andenne

Expoziția „Le Chat s’expose” își va deschide porțile publicului vineri la Andenne, cu ocazia inaugurării unei statui de bronz a Pisicii care se joacă cu un urs, simbol al orașului. Desene, picturi, serigrafii și sculpturi ale artistului vor fi prezentate în Espace muséal din Andenne până la jumătatea lunii noiembrie.
Primul desen al Pisicii a fost publicat în 1983 în paginile ziarului „Le Soir”. În 2023, personajul cunoscut pentru gustul său pentru suprarealism sărbătorește așadar 40 de ani. „În această călătorie, voi oferi o pregustare despre cum va fi viitorul Muzeu al Pisicilor și al desenelor umoristice (care ar trebui să-și deschidă porțile în 2025 sau 2026 la Bruxelles), adică o privire de ansamblu asupra viața Pisicii, de la crearea sa până astăzi”, spune Philippe Geluck.
Pentru Mélanie Cornelis, directoarea Espace muséal din Andenne, vernisajul unei expoziții dedicate lucrărilor umoristice în mijlocul colecțiilor permanente ale muzeului, legate de istorie și preistorie, ne permite să facem un pas înapoi în raport cu prisma culturală cu care ne observăm trecutul. „Vizitatorilor le sunt prezentate diferite lucrări care tratează un amestec eclectic de teme precum moartea, filozofia, ecologia sau handicapul. „Pisica devine un maestru în arta de a vorbi despre lucruri serioase cu lejeritate, dar mereu cu umanitate”, notează artistul. Unele dintre lucrările expuse vor oferi și o introducere în istoria artei, precum și o întoarcere la geneza Pisicii. Expoziția își propune să fie incluzivă, cu un display accesibil copiilor, precum și o descriere audio destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. (www.lalibre.be – 8 iunie)

Primul desen al Pisicii a fost publicat în 1983 în paginile ziarului Le Soir. În 2023, personajul cunoscut pentru gustul său pentru suprarealism sărbătorește așadar 40 de ani. „În această călătorie, voi oferi o pregustare despre cum va fi viitorul Muzeu al Pisicilor și al desenelor umoristice (care ar trebui să-și deschidă porțile în 2025 sau 2026 la Bruxelles, NDLR), adică o privire de ansamblu asupra viața pisicii, de la crearea ei până astăzi”, spune Philippe Geluck. Pentru Mélanie Cornelis, directorul Espace muséal d’Andenne, vernisajul unei expoziții dedicate lucrărilor umoristice în mijlocul colecțiilor permanente ale muzeului, legate de istorie și preistorie, ne permite să facem un pas înapoi în raport cu prisma culturală. cu care ne observăm trecutul. ” Sunt prezentate vizitatorilor diferite lucrări care tratează un amestec eclectic de teme precum moartea, filozofia, ecologia sau handicapul. „Pisica este un maestru trecut în arta de a vorbi despre lucruri serioase cu lejeritate, dar mereu cu umanitate”, notează artista. Unele dintre lucrările expuse vor oferi și o introducere în istoria artei, precum și o întoarcere la geneza Pisicii. Expoziția își propune să fie incluzivă, cu un display accesibil copiilor, precum și o descriere audio destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. (Belga) Sunt prezentate vizitatorilor diferite lucrări care tratează un amestec eclectic de teme precum moartea, filozofia, ecologia sau handicapul. „Pisica este un maestru trecut în arta de a vorbi despre lucruri serioase cu lejeritate, dar mereu cu umanitate”, notează artista. Unele dintre lucrările expuse vor oferi și o introducere în istoria artei, precum și o întoarcere la geneza Pisicii. Expoziția își propune să fie incluzivă, cu un display accesibil copiilor, precum și o descriere audio destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. (Belga) artist. Unele dintre lucrările expuse vor oferi și o introducere în istoria artei, precum și o întoarcere la geneza Pisicii. Expoziția își propune să fie incluzivă, cu un display accesibil copiilor, precum și o descriere audio destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. (Belga) artist. Unele dintre lucrările expuse vor oferi și o introducere în istoria artei, precum și o întoarcere la geneza Pisicii. Expoziția își propune să fie incluzivă, cu un display accesibil copiilor, precum și o descriere audio destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. (Belga)/rcostea