A patra zi la spital pentru Papa Francisc: Parolin: „Şi-a exprimat dorința de a ieși”

„Papa Francisc se simte bine, progresul este pozitiv și și-a exprimat deja dorința de a ieși”, le-a declarat jurnaliștilor secretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, cu privire la starea de sănătate a Papei, pe marginea întâlnirii cu laureaţii Premiului Nobel, organizată în cadrul „Not alone”. Întrebat despre posibilitatea ca Papa Bergoglio să recite rugăciunea „Angelus” de duminică, Parolin a răspuns: „Încă nu știu”.
A fost a treia noapte de spitalizare pentru Papa Francisc, operat la abdomen, joi, la Spitalul „Gemelli” din Roma. Cadrul clinic se îmbunătățește, iar cursul postoperator este regulat, a spus personalul medical. Vineri, Papa Francisc s-a rugat, a lucrat și a putut să stea într-un fotoliu.
„Papa Francisc s-a odihnit în timpul nopții”, a comunicat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, care a subliniat că „echipa medicală informează că tabloul clinic se îmbunătățește treptat, iar cursul postoperator este regulat”. Papa Bergoglio „și-a petrecut cea mai mare parte a dimineții într-un fotoliu”, continuă Vaticanul.
„După micul dejun, Sfinția Sa a început să se mobilizeze. Acest lucru i-a permis să citească ziarele și să-și reia munca inițială”, a relatat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni./oavram/dstanesc

(www.rainews.it – 10 iunie 2023)