Operaţiunea de căutare şi salvare a submersibilului dispărut în drum spre epava Titanicului continuă

Responsabilul pentru operaţiunea de căutare şi salvare a unui submersibil dispărut în Atlanticul de Nord a anunţat că s-a reacţionat rapid după anunţul echipajului unui avion canadian de supraveghere, care a raportat că a detectat sunetele care ar fi putut proveni de la navă.

Contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA a declarat că au fost modificate misiunile celor două nave de căutare submarină fără echipaj implicate în operaţiune şi că se folosesc toate resursele disponibile pentru a se identifica sursa sunetelor:

„Este o operaţiune incredibil de complexă. Trebuie să vă aduceţi aminte că este vorba despre locul naufragiului Titanicului, deci acolo există foarte mult metal şi diferite obiecte în apă. De aceea este atât de important că am implicat experţi din marină care înţeleg ştiinţă din spatele zgomotelor submarine şi pot clasifica sau ne pot da informaţii mai bune despre originea acelor sunete. Totodată, este un obiectiv pentru noi să încercăm să detectăm ceva în apele din acea zonă”./opopescu/denisse

BBC SERVICIUL MONDIAL – 21 iunie