Maria Zaharova i-a amintit ambasadorului Israelului despre politica Bandera în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, i-a amintit ambasadorului Israelului în Ucraina, Mihailo Brodski, despre „politica națională” pe care adepţii Bandera din Ucraina o desfăşurau împotriva populației evreiești.

Anterior, într-un interviu acordat portalului israelian Iton.tv, Brodski a declarat că ucrainenii de astăzi sunt „în căutarea eroilor lor” și a enumerat nume precum Bandera, Şuhevici, Melnik, care au reprezentat Organizația Naționaliștilor Ucraineni (interzisă în Federația Rusă). El a subliniat că viziunea israeliană asupra acestor personalități este puternic diferită de cea ucraineană, dar în același timp și-a exprimat opinia că ar fi greșit ca sprijinul pentru Kiev să fie legat de „faptul că Ucraina va înceta să redenumească străzile sau să nu-i mai numească pe Bandera sau Melnik eroi”. „Din moment ce nu mai există apărători ai victimelor Holocaustului în afară de noi, îi voi aminti domnului Brodski despre politica națională a Organizației Naționaliștilor Ucraineni, care a fost condusă de Stepan Bandera” – a scris Zaharova pe canalul său Telegram.

Evreii în Ucraina ocupată de naziști au fost, într-adevăr, în cea mai mare parte, ucişi, arşi și îngropaţi fără morminte și semne de identificare. În total – aproximativ 1,4 milioane de oameni” – a subliniat diplomatul rus.

Maria Zaharova a adăugat că, după cuvintele lui Brodski, „nicio singură organizație de apărare a memoriei victimelor Holocaustului nu a ridicat măcar o sprânceană”. „Trebuie să ne amintim Holocaustul nu numai pentru că s-a întâmplat atunci, ci și pentru ca să nu mai existe niciodată. Și nu numai în legătură cu o naționalitate sau religie, ci în raport cu tot. ‘…’ Nimeni nu are dreptul la astfel de eroi. Pentru că aceștia nu sunt eroi, ci diavolii iadului, și nu identitate, ci o rușine pentru poporul Ucrainei. Aceasta este glorificarea nazismului” – a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe./ssirbu/dstanesc

https://tass.ru/politika/18092553

www.tass.ru – 22 iunie