Statele Unite aprobă comercializarea cărnii de pui creată în laborator

Statele Unite au autorizat miercuri, pentru prima dată, comercializarea cărnii de pui creată în laboratoare de două companii, a anunțat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA).
USDA a inspectat și aprobat sistemele de igienă alimentară Upside Foods și Good Meat, ale căror produse vor fi disponibile în curând în anumite restaurante, au spus cele două companii. Acestea obținuseră deja undă verde în noiembrie de la agenția responsabilă cu siguranța alimentelor din Statele Unite (FDA), în timp ce Ministerul Agriculturii a aprobat deja conformitatea mărcilor săptămâna trecută.
„Această autorizație va schimba fundamental modul în care carnea aterizează pe mesele noastre”, a declarat Uma Valeți, CEO și fondator al Upside Foods, care a salutat, de asemenea, „un pas uriaș către un viitor mai durabil”, într-un comunicat.
„Suntem singura companie care vinde carne creată în laborator la nivel global de când ne-am lansat în Singapore în 2020 și acum este autorizată pentru vânzare în cea mai mare putere din lume”, a declarat cofondatorul și CEO-ul Josh Tetrick de la Eat Just, compania din spatele Good Meat.
În urma autorizației din SUA, Upside Foods a primit prima sa comandă de la restaurantul bucătarului francez Dominique Crenn, cu stele Michelin, din San Francisco.
De asemenea, celenrul bucătar José Andrés urmează să primească primul lot de carne de pui de la Good Meat. (www.lalibre.be – 21 iunie)/rcostea