Furtunile din ultimele 24 de ore au produs pagube în mai multe județe din țară

„Radiojurnal” – Realizator: Cristina Grecu – Furtunile din ultimele 24 de ore au produs pagube în mai multe județe din țară. În Hunedoara, sute de oameni sunt încă izolați, iar alimentarea cu energie electrică este întreruptă. Cu detalii vine corespondentul RRA Ilie Pintea.
Reporter: Aproximativ 200 de oameni din patru sate – Cerbăl, Vălari, Ulm și Arănieș – sunt izolați în urma distrugerilor provocate de viituri la drumurile de acces. Pompieri, jandarmi, echipe de la drumuri, electricieni și autorități locale acționează fără întrerupere pentru înlăturarea efectelor negative ale precipitațiilor abundente înregistrate sâmbătă. De asemenea, în zonele afectate se află echipe ale asociației Salvital, care asigură la nevoie asistență medicală. Peste 1.200 de persoane nu beneficiază de curent electric, dar echipele de electricieni sunt în teren pentru a remedia defecțiunile. Ploile au afectat 30 de localități, două drumuri naționale și șapte drumuri județene și comunale. La această oră, 60 de pompieri și 20 de jandarmi acționează în zonele afectate pentru a-i ajuta pe cei care au gospodăriile inundate.
Reporter: Și în județul Arad, patru persoane au fost recuperate duminică din podurile caselor, după ce localitatea Buceava-Șoimuș a fost lovită de o viitură. În Prahova, pompierii au intervenit în Câmpina, Vălenii de Munte și Vâlcănești pentru evacuarea apei acumulate în gospodării în urma ploilor torențiale, iar în mai multe localități din Buzău au fost afectate trecerile provizorii care asigurau traficul pe timpul lucrărilor de reconstrucție a unor poduri./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iunie)