Reprezentanții Guvernului vor avea o nouă întâlnire cu cei ai marilor lanțuri comerciale

Reprezentanții Guvernului vor avea în această dimineață o nouă întâlnire cu cei ai marilor lanțuri comerciale, înainte de a-și stabili forma sub care vor fi promovate măsurile menite să ducă la ieftinirea produselor alimentare de bază. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că joi se va decide dacă va fi vorba de un acord voluntar al comercianților sau va fi adoptat un act normativ.

Marcel Ciolacu: Joi o să vedem dacă rămâne acord sau intră o ordonanță. De dimineață se hotărăște cu cei din retail, din sistem. Se insistă pe ordonanță pentru un echilibru în tot sistemul. Aici vorbim și de produsele produse în România, dar și de produsele de import. E nevoie de acest efort mixt din partea statului și din partea privaților, pentru a aduce, totuși, inflația până la sfârșitul anului cu o singură cifră și o stabilitate și o creștere a nivelului de trai.

Potrivit celor mai noi date statistice publicate de INS pentru luna mai, rata anuală a inflației a fost de 10,6%. Aceasta a fost media scumpirilor faţă de luna similară a lui 2022./bcodreanu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, 27 iunie