Новини українською мовою – Război în Ucraina (RRI)

Dragi prieteni, astăzi difuzăm ultimul buletin de ştiri on air în limba ucraineană, de la Radio România Internaţional, cu informaţii despre ajutorul acordat de statul român, de instituţii şi ONG-uri, Ucrainei şi poporului ucrainean, dar şi despre demersurile pe care Bucureştiul le întreprinde pentru refugiaţii ucraineni rămaşi în România şi pentru cei care vin din Ucraina sau prin Republica Moldova. Din 3 iulie conţinuturile editoriale pot fi accesate pe site-ul, aplicaţia şi pagina de Facebook Radio România Internaţional în limba ucraineană. La microfon Vasile Captaru.

1) Dragi prieteni, mai multe posturi ale radioului public din România (Radio Sighet, Radio Iaşi şi Radio Constanţa) ca şi Radio Chişinău, din Republica Moldova, au transmis zilnic ştiri în limba ucraineană de la Radio România Internaţional, cu informaţii despre ajutorul acordat de statul român şi de Republica Molodova, de instituţii şi ONG-uri, Ucrainei şi poporului ucrainean, dar şi despre demersurile pe care Bucureştiul şi Chişinăul le întreprind pentru refugiaţii ucraineni.

Având în vedere stabilizarea numărului de refugiaţi din Ucraina şi faptul că tot mai mulţi se angajează în România şi îşi înscriu copiii la o formă de învăţământ în România, ne reorientăm oferta editorială.

Astfel, din 3 iulie 2023 puteţi găsi pe site-ul Radio România Internaţional, www.rri.ro, în limba ucraineană toate ştirile, noutăţile şi informaţiile utile pentru refugiaţii ucraineni aflaţi în România, dar şi despre refugiaţii ucraineni din Republica Moldova.

Informaţiile pot fi găsite la «Ştiri pentru imigranți».

Pe site-ul Radio România Internaţional (RRI) găsiţi, de asemenea, interviuri şi reportaje dedicate războiului din Ucraina şi situaţiei refugiaţilor. Produsele editoriale pot fi găsite şi pe aplicaţia Radio România Internaţional pentru Android şi iOS, ca şi pe profilul de Facebook al RRI în limba ucraineană.

De asemena conţinuturile editoriale relevante pentru refugiaţii ucraineni pot fi găsite pe site-ul Agenţie de presă RADOR a Radio România.

În emisiunile în limba ucraineană ale posturilor regionale ale Radio România (Radio Cluj, Radio Sighet, Radio Iaşi, Radio Reşiţa şi Radio Timişoara) veţi putea asculta diferite conţinuturi editoriale produse de Radio România Internaţional, utile pentru refugiaţii din Ucraina.

Nu uitaţi, pe de altă parte, că Radio România retransmite live, online, programul 1 al Radio Ucraina (UR-1). Intraţi pe www.srr.ro.

2) Radio România Internaţional oferă zilnic, pe unde scurte, pe Internet şi satelit 3 emisiuni în limba ucraineană, la orele 18.00-18.30, 20.00-20.30 şi 22.00-22.30. Programele sunt disponibile şi pe aplicaţia RRI pentru Android şi iOS, ca şi on demand, pe site, la www.rri.ro.