Dmitri Medvedev a comparat Ucraina cu „țara lui Sannikov”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a reamintit autorităților ucrainene faptele istorice potrivit cărora teritoriile acestei țări au fost rusești, comparând Ucraina cu „țara lui Sannikov”.

„Junta ucraineană trăncăneşte întruna că principala condiție a negocierilor este să se ajungă la granițele lor din 1991. Acestea sunt granițele regiunilor Rusiei și cândva ale provinciilor Imperiului Rus, nu ale miticei Ucraina” – a scris Medvedev, pe canalul său Telegram.

În opinia sa, „Ucraina este ţara lui Sannikov, fondată de Lenin”. „Aceasta nu a existat pentru mult timp și a dispărut de pe hartă. Nu există un astfel de pământ, indiferent de ceea ce cred cei din Occident și în orașul rusesc ocupat Kiev” – a subliniat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Medvedev a însoțit postarea sa cu fotografii din filmul „Țara lui Sannikov”, produs la începutul anilor 1970, având la bază romanul cu același nume al lui Vladimir Obrucev. Acesta povestește despre o expediție în căutarea Țării lui Sannikov – un pământ cald dincolo de Cercul Arctic./ssirbu/gpodea

https://tass.ru/politika/18170067

www.tass.ru – 2 iulie