Nou Episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale – Arhimandritul Nectarie Petre

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a desemnat marți pe Arhimandritul Nectarie Petre drept Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, cu titulatura de Preasfințitul Părinte Nectarie de Bretania.
Într-o declarație acordată RADOR, IPS Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, a subliniat: ”Misiunea Bisericii Ortodoxe Române în Europa este întărită prin alegerea unui nou episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale în persoana Părintelui Nectarie”.
Arhimandritul Nectarie Petre, care îndeplinește din anul 2017 funcția de Exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale, se alătură Preasfințitului Părinte Marc Nemțeanul, care deține funcția de episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale din anul 2005.
Părintele Arhimandrit s-a născut pe 11 ianuarie 1980. Studiile de licență, master și doctorat, le-a desfășurat la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge” din Paris. Și-a susținut teza de doctorat în 2012, cu tema „Le sacrement de la pénitence – l’histoire du rite en Roumanie et sa théologie dans l’Eglise Orthodoxe” (Taina spovedaniei – istoria dezvoltării rânduielii pe teritoriile române și teologia sa în Biserica Ortodoxă), sub îndrumarea Părintelui prof. dr. Nicolas Ozoline.
În anul 1996 a fost închinoviat frate la Mănăstirea Crasna, iar în 2000 a fost tuns în monahism cu numele de Nectarie la același așezământ monahal. În perioada 2010 – 2017 a fost stareț al Mănăstirii Crasna.
La 17 ianuarie 2020 a fost numit Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Europei Occidentale – Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale./cionescu/

RADOR – 4 iulie