Spania e pregătită să pună pe agenda Consiliului Uniunii Europene subiectul aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen

Spania este pregătită să pună pe agenda Consiliului Uniunii Europene subiectul aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, potrivit unor surse guvernamentale de la Madrid, citate de trimisul RRA Bogdan Isopescu.

Şi subiectul extinderii Uniunii se află pe lista de priorități a președinției spaniole, după cum s-a menționat în prima Conferință comună a guvernului spaniol și Comisiei Europene, organizată ieri la Madrid, pentru a marca începutul celor șase luni de președinție spaniolă a Consiliului Uniunii.

Şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, a declarat că aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova este doar o chestiune de timp și nu există niciun semn de întrebare în legătură cu dorința europenilor.

Ursula von der Leyen: Haideți să ne uităm în viitor, peste ani! Am putea imagina o Uniune Europeană care să nu cuprindă Ucraina, Republica Moldova sau Balcanii de Vest și că toate aceste părți din Europa vor fi sub influența Rusiei sau a Chinei? Este imposibil asta./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 iulie