Începe Festivalul Neversea

La Constanța începe astăzi cea de-a cincea ediție a Festivalului Neversea. Peste 150 de artiști vor concerta pe scenele festivalului, iar zeci de mii de fani din întreaga lume sunt așteptați în fiecare zi să participe la eveniment.

Organizatorii împreună cu autoritățile locale și structurile MAI au luat măsuri de securitate sporite și promit că plaja Neversea va fi cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre pe durata festivalului, transmite corespondentul RRA Sorin Cealera.

Reporter: Începând de astăzi după-amiază, de la ora 16:00, și până luni dimineață, Constanța devine gazda celui mai mare festival care are loc pe o plajă din Europa. Vor participa fani ai muzicii de pe toate continentele, cei mai mulți din Marea Britanie, Germania, Statele Unite, Italia, Bulgaria și Israel.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare ca și la edițiile anterioare, în cele mai asigure condiții, în perimetrul festivalului și în proximitatea lui vor fi la datorie peste 1.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, inspectori anti-drog, precum și 700 de agenți de securitate privați.

O atenție deosebită se va acorda prevenirii și combaterii traficului și consumului de substanțe cu efect psihoactiv, la acțiuni urmând să participe și echipaje canine specializate în depistarea drogurilor și altor substanțe interzise. Două posturi medicale avansate şi trei puncte de prim-ajutor sunt pregătite să gestioneze eventualele situaţii de urgenţă, alături de alte echipamente de intervenţie ale pompierilor militari. Organizatorii Neversea estimează un trafic de peste 260 de mii de oameni în cele patru zile şi patru nopţi ale festivalului./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie