O nouă apriție editorială la Editura Casa Radio: INSURECȚII/INCANTAȚII – MAGDA CÂRNECI (carte+CD)

RADOR RADIO ROMÂNIA (17 noiembrie) – Editura Casa Radio vă invită să descoperiți cea mai recentă apariție din Colecția Biblioteca de poezie românească: Insurecții/Incantații, cartea cu CD, care cuprinde 40 de poeme alese și rostite la Radio de Magda Cârneci. Ediția este îngrijită de Cosmin Ciotloș – care semnează, de asemenea, cuvântul-înainte și notele – și ilustrată de Ioana Aron.
În anul 2022, poeta Magda Cârneci a citit la microfonul Radio România selecția sa din volumele pe care le-a publicat de-a lungul unei lungi și prestigioase cariere literare. Vocea distinctă a poetei optzeciste devine acum, cu Insurecții/Incantații, un fel de blazon-amprentă pus poeziei – un acord bine temperat dintre cerebral și emoțional – care face din acest audiobook un eveniment editorial indiscutabil.
Despre poezia Magdei Cârneci s-a scris mult și au făcut-o critici dintre cei mai buni, de la Manolescu la Simion, de la Steinhardt la Crohmălniceanu, de la Ion Pop la Andrei Bodiu, până la Andreea Deciu și Daniel Cristea-Enache. Toți de regăsit în dosarele de referințe care încheie edițiile restitutive și toți interesați să găsească genuri proxime și, desigur, diferențe specifice (una mai originală decât cealaltă) în cadrul fenomenului care a fost Cenaclul de Luni, scrie Cosmin Ciotloș în prefața volumului.
Magda Cârneci este reprezentanta binecunoscutei Generații ’80 din literatura română, căreia Editura Casa Radio i-a acordat în timp atenția cuvenită: Mariana Marin, Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Ion Stratan, Traian T. Coșovei sunt nume de referință în istoria recentă a literaturii române, voci care au rămas înregistrate în Arhiva Radio România, citindu-și propriile creații poetice.
Audiobookul Insurecții/Incantații de Magda Cârneci poate fi găsit la standul Editurii Casa Radio pe parcursul desfășurării Târgului de carte Gaudeamus Radio România, care se va desfășura în perioada 22-26 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din București.

Detalii la www.edituracasaradio.ro