Pacienţii care au nevoie de consultaţii medicale şi reţete, dar nu pot ajunge la cabinet, le pot obţine în continuare de la distanţă

Pacienţii care au nevoie de consultaţii medicale şi reţete, dar nu pot ajunge la cabinet, le pot obţine în continuare de la distanţă, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Atât medicii de familie, cât şi cei de specialitate din ambulatoriu pot acorda astfel de consultaţii prin orice mijloace de comunicare, după cum relatează reporterul RRA Adriana Turea.

Reporter: Medicul acordă consultații la distanță pentru bolile ce necesită izolare, precum și pentru afecțiunile cronice. Acesta consemnează consultația medicală la distanță în registrul de consultații și în fișa pacientului, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat și a intervalului orar în care aceasta a fost efectuată și emite toate documentele necesare pacientului, ca urmare a actului medical, inclusiv rețeta electronică online sau offline pentru medicamente compensate.

Aceste documente se transmit pacientului prin mijloace de comunicare electronică. În cazul consultațiilor la distanță acordate de medicii de specialitate din ambulatoriu, pacienții nu au obligația prezentării biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate. Tot la distanță pot fi acordate terapiile psihiatrice, precum și sfatul genetic.

De asemenea, se pot acorda la distanță, prin orice mijloace de comunicare, serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog în specialitatea psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie, precum și specialitatea psihopedagogie specială, logopedie./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 iulie