Podul suspendat de la Brăila este cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimii 30 de ani

Podul suspendat peste Dunăre, care leagă judeţele Brăila şi Tulcea, este o dovadă în plus că şi în România se pot realiza proiecte majore de infrastructură, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şi ceilalţi oficiali, prezenţi la inaugurare, au evidenţiat faptul că noua construcţie este cea mai amplă ridicată în ţara noastră în ultimele trei decenii. Andrei Şerban a urmărit evenimentul şi relatează.

Reporter: Podul suspendat de la Brăila este cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimii 30 de ani și al treilea ca lungime din Europa, a amintit președintele Klaus Iohannis în discursul său. Acest pod a fost construit cu tehnologia cea mai modernă și cu experiența specialiștilor din Italia și Japonia care au lucrat alături de cei din țara noastră, a subliniat președintele, care a cerut partidelor ca, indiferent de proiectele electorale de anul viitor, dezvoltarea infrastructurii să reprezinte un țel comun.

Klaus Iohannis: Interesele României în materie de reforme și dezvoltare economică trebuie să primeze. Țara noastră are acces la un volum semnificativ de fonduri europene, iar o proporție semnificativă din aceste sume este alocată dezvoltării infrastructurii de transport. Ne dorim cu toții o Românie mai conectată, cu drumuri mai multe, mai bune și mai sigure.

Reporter: Premierul Marcel Ciolacu este de părere că acest pod este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaționale și un model de investiție publică majoră care va aduce multe beneficii regiunii Brăila, Tulcea și Dobrogei, în general.

Marcel Ciolacu: Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors în mare parte în economia românească, mai ales în această regiune. Acești bani alimentează de 4 ani economia locală. Este însă în egală măsură un simbol al patriotismului economic pe care l-am pus la baza programului de guvernare.

Reporter: Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a mulțumit pentru sprijinul european consistent, 85% au însemnat fonduri europene, iar comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a subliniat că acest pod este important pentru susținerea Ucrainei în războiul pe care îl poartă împotriva Rusiei, pentru că va ajuta să-și amplifice exporturile și importurile de mărfuri./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 iulie