Comunicat de presă MApN: Rată de promovare foarte bună la examenul național de bacalaureat în colegiile naționale militare

Angel Tîlvăr: „Transmit felicitări absolvenților promoției 2023 a colegiilor naționale militare și profesorilor lor pentru rezultatele foarte bune obținute la examenul maturității!”

* * *

În urma centralizării rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat, în patru din cele cinci colegii naționale militare, respectiv Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, a fost înregistrată o rată de promovare de 100%, iar la colegiul din Constanța de 97,24%.

„Felicit din toată inima absolvenții Promoției 2023 „General Constantin Christescu – 100” , precum și pe toți cei care i-au sprijinit pe parcursul celor patru ani – profesori, comandanți, instructori, personal administrativ și, nu în ultimul rând, familiile lor. Rezultatele remarcabile obținute de liceenii militari la examenul maturității dovedesc, încă o dată, calitatea excepțională a procesului didactic din instituțiile de învățământ ale MApN. Avem nevoie de oameni foarte bine pregătiți pentru Armata României, iar aceste rezultate arată că putem avea speranțe justificate pentru viitor,” a declarat Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.

* * *

Pe fiecare colegiu național militar, situația finală a rezultatelor la examenul de bacalaureat se prezintă astfel:

  • Toți cei 116 absolvenți ai promoției 2023 ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia – dintre care unul în sesiunea din luna mai, au promovat examenul de bacalaureat, 70 dintre aceștia obținând medii mai mari sau egale cu 9,00. Media generală a colegiului este de 9.01, iar cea mai mare medie a fost de 9.80, obținută de doi absolvenți. Elevul care a susținut examenul de bacalaureat în sesiunea din luna mai a fost admis la Academia Forțelor Navale din Annapolis, SUA.
  • La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, toți cei 118 absolvenți au promovat examenul de bacalaureat. De asemenea, absolvenții au obținut 25 de note de 10, doi dintre ei obținând nota 10 la două probe. Media generală a colegiului este 8.91, iar cea mai mare medie la examen a fost 9.93.
  • La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost 119 absolvenți, dintre care doi în sesiunea specială din luna mai, iar media generală a promoției a fost de 8.69. 16 elevi au obținut note de 10 la diverse discipline ale examenului. Cea mai mare medie generală a fost 9.96. Cei doi absolvenți admiși în sesiunea specială vor urma cursurile Academiei Forțelor Terestre „West Point” și Academiei Forțelor Aeriene din Colorado Springs, SUA.
  • Și la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova rata de promovare a fost de 100%, cei 120 absolvenți reușind media generală a colegiului de 8.60. Nota 10 a fost obținută de cinci dintre elevi la diverse discipline, iar cea mai mare medie a fost 9.66.
  • La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au fost 109 absolvenți, iar rata de promovare a fost de 97,24 %. Absolvenții au obținut două note de 10, la Limba Română și Biologie, cea mai mare medie obținută a fost 9.60, iar media pe colegiu, 8.06.

Biroul de presă al MApN

RADOR – 7 iulie