Ministrul transporturilor cere explicații de la Compania de Drumuri, pentru alunecarea de teren care riscă să afecteze primul lot al autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, așteaptă explicații de la Compania de Drumuri și solicită o expertiză pentru noua alunecare de teren care riscă să afecteze din nou primul lot al autostrăzii A 10 Sebeș-Turda.

Secțiunea de drum a fost inaugurată în decembrie 2020, chiar înainte de ziua alegerilor parlamentare, iar după doar 2 ani, autostrada s-a surpat la kilometrul 17 și a fost parțial închisă. O nouă alunecare de teren, de această dată pe sensul Cluj-Napoca – Sebeș, riscă să afecteze autostrada în garanție, explică Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Văd că se repetă lucrări care au fost recepționate în anii trecuți, unele dintre ele așa dădeau bine în anii electorali și care pare că o iau la vale. Sebeş Turda nu e prima, au fost cel puțin anul ăsta vreo două sau cred că e a treia această alunecare. Vor trebui cei de la CNAIR, până la urmă, ei au făcut recepțiile în urmă cu câțiva ani pe acel tronson, ar trebui să facă o expertiză să vadă ce se întâmplă.

Realizator: Deși constructorul din Italia, care a lucrat pe A10 Sebeş-Alba Iulia, are întârzieri majore în prezent pe Autostrada Moldovei A7 lotul 1 Ploiești – Buzău, acesta a câștigat și contractul pentru primul lot al Autostrăzii de centură București Nord. /lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 7 iulie