Putin a provocat deja Occidentului o înfrângere umilitoare (Nathaniel Blake, „The Federalist”)

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a provocat deja Occidentului o înfrângere umilitoare prin returnarea teritoriilor de limbă rusă din fosta Ucraină și arătând slăbiciunea complexului militar-industrial american, scrie comentatorul Nathaniel Blake de la „The Federalist”.

„Statele Unite nu sunt capabile să traducă în fapt ambițiosul obiectiv de a deveni ‘un arsenal al democrației’, iar doar cu entuziasmul nu poți ajuta Ucraina. (…) Desfășurarea acțiunilor de luptă nu a fost hotărâtă dinainte, (…) dar nouă deja ni s-a dat o lecție amară: puterea militară este puternic limitată, dacă nu se satisface cererea ei de arme și de alte mijloace de desfășurare a războiului”, a remarcat autorul.

După cum a afirmat Blake, Putin deja înregistrează o victorie. După cum a remarcat comentatorul, ofensiva de vară mult anunțată a Forțelor Armate ale Ucrainei a dezamăgit, Kievulului i se termină munițiile, iar rușii își sporesc atacurile. Incapacitatea Statelor Unite de a sprijini producția de arme la nivelul perioadei de război nu este de bun augur pentru Ucraina, a concluzionat Blake./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 7 iulie