Traficul rutier pe podul de la Brăila rămâne deschis non-stop

Traficul rutier pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila rămâne deschis non-stop până duminica viitoare, pe 16 iulie, inclusiv. Restricțiile anunțate de autorități vor fi introduse din 17 iulie.

Astfel, de la acea dată nu se va mai putea circula pe pod pe timp de noapte în cursul săptămânii, de luni până vineri, între orele 21:00 și 6:00. Interdicția va fi valabilă până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru demontarea macaralelor. Restricția pe timp de noapte nu se va aplica în weekend, adică în nopțile de sâmbătă spre duminică și de duminică spre luni.

Reporterul RRA Alex Lancuzov amintește că trecerea pe pod este gratuită, viteza maximă este de 80km pe oră, iar accesul le este permis bicicliștilor, dar nu și pietonilor. Poliția rutieră atrage atenția că oprirea voluntară pe pod este interzisă și se sancționează cu amendă între 290 și 450 lei, de asemenea, cu două puncte de penalizare.

Avertismentul vine după ce chiar în ziua inaugurării s-a produs un accident pe pod, pentru că un șofer a oprit să facă fotografii./apostelnicu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 iulie