IMM-urile nu sunt de acord cu eventualele modificări ale Codului fiscal

Opt din 10 întreprinderi mici şi mijlocii nu sunt de acord cu eventualele modificări ale Codului fiscal, potrivit unui sondaj realizat la începutul acestei luni de Consiliul IMM-urilor.

Datele arată că, printre măsurile care ar avea cel mai mare impact negativ se numără creşterea valorii TVA şi eliminarea facilităţilor fiscale pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură.

În ceea ce priveşte renunţarea la impozitul pe venit pentru salariaţii din domeniul IT, acesta ar afecta unul din 10 IMM-uri. Preşedintele Consiliului IMM-urilor – Florin Jianu.

Florin Jianu: 85,8% dintre IMM-uri nu sunt de acord cu eventuale modificări ale Codului Fiscal care să intre în vigoare de la 1 septembrie 2023, așa cum sunt ele vehiculate în spațiul public. De aceea, apelul nostru al victimelor către guvern este un apel la rațiune. Nu faci modificări în timpul exercițiului fiscal, pentru că vorbim totuși de contracte, vorbim de bugete ale companiilor, vorbim de imposibilitatea pentru foarte mulți întreprinzători să poată să schimbe contractele în curs./ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iulie