Un vârf de deget găsit într-o scrisoare trimisă lui Emmanuel Macron

O anchetă a fost deschisă, luni, în Franța pentru amenințare cu crimă sau contravenție împotriva unui ales, după descoperirea unui vârf de deget într-o scrisoare primită la Palatul Elysée, reședința președintelui francez, au indicat, joi, o sursă din poliție și Parchetul din Paris.
Potrivit unei surse apropiate dosarului, vârful degetului aparține autorului scrisorii care a semnat-o. Acesta ar suferi de tulburări psihice.
Întrebată, președinția franceză nu a răspuns imediat.
Descoperirea morbidă a fost făcută de angajați ai Președinției Republicii, care au avertizat poliția, potrivit revistei „Valeurs Actuelles”:, care a dezvăluit această informație.
Președintelui Emmanuel Macron îi sunt trimise zilnic între 1.000 și 1.500 de scrisori poștale și e-mailuri. Acestea sunt citite și scanate de o echipă de 70 de angajați, ale căror birouri nu sunt situate în incinta Palatului Élysée.
Emmanuel Macron acorda mare atenţie acestei corespondențe, văzută ca un eșantion de opinie publică, iar uneori răspunde personal la anumite mesaje. (www.lalibre.be – 13 iulie)/rcostea

(www.lalibre.be – 13 iulie)