Deputatele Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero, propuse de conducerea PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, respectiv al Familiei

Deputatele Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero sunt propuse de conducerea PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, respectiv al Familiei.

Cele două posturi sunt vacante după demisiile lui Marius Budăi și a Gabrielei Firea, în urma scandalului legat de condițiile din centrele de îngrijire din Ilfov. Simona Bucura Oprescu este președinta Comisiei de administrație din Parlamentul României, iar Natalia Intotero a mai fost ministru în Cabinetul Dăncilă, în prezent fiind șefa Comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Social-democrații cer acum și alte demiteri sau demisii, inclusiv a ministrului PNL, Raluca Turcan.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: Cu certitudine se vor lua decizii la nivel guvernamental, dar în același timp, cei care sunt vinovați, cel puțin politic, dacă nu și administrativ, vor trebui să facă un pas în spate. Dna Raluca Turcan este la fel de vinovată ca dl Marius Budăi. Eu am spus întotdeauna că în plan guvernamental lucrurile s-au făcut, în plan politic dl Budăi şi dna Firea și-au făcut analizele și au decis să-și dea demisia de onoare. Cred că și dna Turcan fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei ar trebui să facă un pas în spate. Este un gest de demnitate politică.

Realizator: În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că partidul nu are motive să ceară vreunui liberal demisia, pentru că nu există implicații de natură legală, morală sau politică. De asemenea, Raluca Turcan, care era ministru al muncii în momentul în care Asociația ‘Sfântul Gabriel cel Viteaz’ cerea acreditare, a răspuns atacurilor pe pagina sa de Facebook. Ea a precizat că, în momentul în care a semnat pentru unul dintre centrele pentru bătrâni din Voluntari, toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 iulie