Două decenii de când Fundația Crucea Alb – Galbenă a creat și implementat, în România, serviciile medicale de îngrijire la domiciliu decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

Două decenii de când Fundația Crucea Alb – Galbenă a creat și implementat, în România, serviciile medicale de îngrijire la domiciliu decontate de Casa de Asigurări de Sănătate! 

În cei peste 25 de ani de activitate, prin Fundația Crucea Alb – Galbenă România au fost îngrijiți peste 30.000 de pacienți:”…un  sfert de veac și mai bine de muncă făcută cu iubire și profesionalism pentru ca un număr cât mai mare de oameni să beneficieze de servicii de calitate, de înaltă performanță și inovație de îngrijire la domiciliu”Măriuca Ivan, Președinte al Fundației Crucea Alb – Galbenă România.

Echipa Fundația Crucea Alb-Galbenă România

Cu o echipa pluridisciplinară de profesioniști Fundația Crucea Alb – Galbenă România a fost și rămâne vârful de lance în introducerea îngrijirii la domiciliu în legislația românească.

În urmă cu 20 de ani, Fundația Crucea Alb – Galbenă România a obținut prima autorizare, acreditare și contractare cu casele de asigurari de sanatate, a reușit să creeze un model de îngrijiri integrate la domiciliu, a creat primele modele de parteneriate cu autoritățile locale și centrale, iar în acest moment dezvoltă  o soluție informatică de management al serviciilor medicale la domiciliu și continuă oferirea de servicii medicale gratuite la domiciliu decontate de Casele de Asigurări de Sănătate.

Tot  în urmă cu 20 de ani, datorită meritelor deosebite și implicării în viața comunității, Fundația  a obținut Statutul de Utilitate Publică, dar care, până în prezent nu a adus beneficii, ci doar recunoaștere.

Rugămintea mea pentru jucătorii din sistem este să contribuim împreună la consolidarea, în toate regiunile României, a unui sistem funcţional şi unitar pentru asigurarea unei bătrâneți decente. Nu ne putem lamenta cu toţii că nu se mai poate face nimic, ci trebuie să încercăm să construim o temelie solidă şi robustă care să nu se prăbuşească la fiecare schimbare electorală. Suntem cu toţii datori să lăsăm ca testament un exemplu de bună practică pentru că bătrâneţea este a tuturor şi a fiecăruia dintre noi!” – Măriuca Ivan, Președinte al Fundației Crucea Alb – Galbenă România.

În contextul actual, serviciile de asistență medicală la domiciliu sunt alternativa reală la institutionalizare!

Prin Crucea Alb – Galbenă România, pacienții pot beneficia, la cele mai înalte standarde, la recomandarea medicului de: administrarea medicației, pansamente, perfuzii, sondaje, kinetoterapie, consult medical, precum și EKG, monitorizare prin sistemul de teleasistență si teleurgență Butonul Roșu.

Ce trebuie să facă cei care au nevoie de astfel de servicii? – Să se adreseze medicului de familie, medicului specialist sau medicului curant și să solicite dreptul de a primi îngrijire la domiciliu! Orice persoană asigurată are dreptul să beneficieze de servicii de îngrijire medicală la domiciliu, pentru maxim 90 de zile pe an, decontate de Casele de Asigurări de Sănătate!

Pentru detalii, orice persoană interesată poate suna la Call Center-ul Fundației, la numărul de telefon: 021.315.12.56, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Biroul de Presă al Fundației Crucea Alb – Galbenă România 

Bd. Regina Maria nr. 21, sector 4, București

Email: cruceaalbgalbena@cag.ro

www.cag.ro

https://www.facebook.com/CruceaAlbGalbena

RADOR – 17 iulie