Maia Sandu a semnat decretele privind numirea în funcție a trei noi membri ai guvernului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretele privind numirea a trei noi membri ai guvernului, care vor conduce Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației și Ministerul Infrastructurii, se comunică astăzi pe site-ul administrației șefului republicii.

Anterior prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat demisia ministrului de interne, Ana Revenco, ministrului educației și științei, Anatolie Topală, precum și a ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija. Sandu a semnat vineri decretele respective.

Luni a avut loc ceremonia solemnă de depunere a jurământului de către noii miniștri propuși. Ministru de interne a fost numit Adrian Efros, ministrul al educației și cercetării – Dana Perciun, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale – Andrei Spînu.

Până astăzi Efros a condus Centrul unit de gestionare a crizelor pentru refugiații ucraineni, el este genist militar, a participat mulți ani la operațiuni de menținere a păcii, a condus Departamentul de logistică al Statului Major General al Armatei Naționale a Republicii Moldova. Perciun este deputat în Parlament din partea partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, iar Spînu a deținut anterior funcția de ministru al infrastructurii și de vicepremier, a răspuns de negocierile cu Gazprom./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 17 iulie