Peste 500 de blocuri din București au rămas fără apă caldă, pentru că se fac lucrări de revizii extinse

Peste 500 de blocuri din București, din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6, au rămas de astăzi fără apă caldă, pentru că se fac lucrări de revizii extinse, necesare din cauza gradului mare de uzură al conductelor rețelei primare a Capitalei.

Termoenergetica precizează că termenele estimate, între o zi și maxim două săptămâni pentru fiecare zonă, pot fi găsite pe site-ul companiei sau pe pagina sa de Facebook.

Totodată, directorul general al companiei anunță că are nevoie de instalatori, sudori și muncitori necalificați pentru viitoare lucrări la rețeaua de apă.

Managerul Termoenergetica, Claudiu Crețu: Este nevoie ca, pe parcursul acestei perioade de vară, să avem intervenții în zone critice și, în funcție de ceea ce găsim în subteran, înlocuim tronsoane de cinci metri, zece metri sau chiar câteva sute de metri, acolo unde efectiv rețeaua nu mai poate rezista câțiva ani, până când va fi înlocuită printr-un proiect de investiții. Din acest motiv, pentru câteva zile este nevoie să oprim apa caldă pentru a putea lucra, pentru a putea repara, astfel încât să avem o iarnă mai liniștită.

Reporter: Claudiu Crețu a mai spus că lucrările de amploare nu afectează activitatea spitalelor sau a altor instituții publice, pentru că acestea au și surse proprii de alimentare. În luna august și bucureștenii din sectorul 3 vor rămâne fără apă caldă, pentru că se vor face și aici lucrări, transmite reporterul RRA Diana Surdu./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 iulie