România va preda Comisiei Europene, până la 1 august, raportul care atestă îndeplinirea obiectivelor pentru anul 2020

România va preda Comisiei Europene, până la 1 august, raportul care atestă îndeplinirea obiectivelor pentru anul 2020 în ce privește energia regenerabilă și eficiența energetică, afirmă ministrul energiei, Sebastian Burduja.

Precizarea vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a emis avize motivate României, Ungariei și Croației pentru nerespectarea obligațiilor de raportare.

Ministerul Energiei lucrează acum la răspunsuri, însă este nevoie și de o serie de date care trebuie furnizate de alte ministere și autorități, a explicat astăzi, la Cernavodă, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja: Ne-am propus inclusiv în cadrul PNIESC-ului, Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice, să raportăm până la finalul lunii iulie, undeva în luna august să trimitem noul plan, pentru că și acolo aveam termen 30 iunie, termen depășit pentru updatarea acestui plan. Noi depindem de datele și contribuția altor ministere. E foarte important ce România își asumă la nivelul PNIESC-ului , pentru că noi va trebui să livrăm acele ținte, să ținem cont că, de exemplu, proiectele pe care noi le propunem pentru finanțare prin Fondul pentru modernizare, trebuie să fie convergente cu țintele pe care noi ni le asumăm în PNIESC./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 iulie