Platforma informatică a CNAS funcționează în regim de avarie de aproape o lună

Platforma informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate funcționează în regim de avarie de aproape o lună. Situația le creează probleme atât furnizorilor de servicii, cât și pacienților, care au de așteptat ore în șir sau trebuie să facă mai multe drumuri pentru a-și dovedi calitatea de asigurat.

Nemulțumiți sunt și angajații instituției, care ajung să lucreze ore suplimentare noaptea și în weekend-uri, încercând să introducă datele în sistem. La această dată, programul informatic funcționează la 60% din capacitate, a precizat pentru Radio Târgu Mureș, președinta Casei Județene, Rodica Biro.

Rodica Biro: Disfuncționalitatea sistemului înseamnă că el operează mult mai greu, orice fel de informație și sigur că asta aduce o nemulțumire. Medicii își desfășoară foarte greu activitatea și în același timp este o presiune extraordinar de mare asupra personalului Casei și soluțiile nu sunt foarte multe la nivelul nostru, pentru că problema este gestionată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 iulie