Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a comentat ironic recomandări pe care a afirmat că le-a primit din partea Ministerului român al Afacerilor Externe

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a folosit din nou contextul prezenței sale la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad pentru a lansa afirmații provocatoare.

Liderul de la Budapesta a comentat ironic recomandări pe care a afirmat că le-a primit din partea Ministerului român al Afacerilor Externe cu privire la temele pe care le-ar putea aborda în discursul său. El a declarat că i s-a spus despre ce poate să vorbească și despre ce nu poate.

Viktor Orbán a sugerat în acest context că poate influența aderarea României la spațiul Schengen, cu referire la faptul că, la mijlocul anului viitor, Ungaria va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene.

Până atunci, a afirmat premierul ungar, România are un nou prim-ministru și a continuat: „îi urăm mult succes, este foarte bine, Dumnezeu să-l binecuvânteze. De când eu sunt premier al Ungariei este cel de-al 20-lea coleg omolog de-al meu, deci poate este un număr cu noroc” – conform traducerii oficiale transmise de corespondenta RRA Oana Negrea.

Premierul ungar Viktor Orbán s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu înainte de a participa la evenimentul de la Băile Tușnad./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iulie