Un nou val de căldură se va extinde treptat în toată ţara

Un nou val de căldură se va extinde treptat în toată ţară, începând de mâine.

Până miercuri vor fi caniculă şi disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală depăşind pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologul Mihai Huştiu: La începutul săptămânii ne așteptăm ca valul de căldură să se extindă din nou, să cuprindă aproape întreaga țară, dar mai ales vestul, sudul și parțial estul țării. Temperaturile în aceste zone vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade Celsius. Izolat putem atinge și 38 de grade din sudul Olteniei.

Marți, acest val de căldură va cuprinde întreaga țară. Va fi caniculă în zonele de câmpie, de podiș, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 40 de grade, în general. 41 de grade am putea înregistra în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, inclusiv în Capitală.

40 de grade și pentru miercuri în Capitală, urmând ca acest val de căldură să mai persiste la intensitate mare în sudul și estul țării, unde vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic foarte accentuat. Iar aceste maxime le așteptăm aici în Muntenia, poate și sudul Moldovei și vestul Dobrogei./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie