Maria Zaharova a reacţionat în urma declarațiilor Kievului despre atacurile asupra obiectivelor UNESCO

Kievul nu are dreptul să facă apel la statul de drept după ceea ce a făcut bisericilor ortodoxe din Ucraina și Lavrei Pecersk de la Kiev, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, comentând declarațiile MAE ucrainean despre atacurile asupra obiectivelor UNESCO din Odesa.

Anterior, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că rușii au atacat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, lăcaşe de cult și clădiri din Odesa, aflate sub protecția UNESCO.

„În primul rând, după ceea ce regimul de la Kiev a făcut cu zeci de biserici ortodoxe, cu Lavra Pecersk din Kiev, cu relicve, monumente și memoriale, nu are niciun drept să apeleze la statul de drept”, a scris Zaharova pe Telegram. Ea a subliniat că daunele aduse Catedralei Schimbarea la Față se află pe conștiința Kievului și a operatorilor de apărare aeriană „analfabeți”, pe care armata ucraineană îi are dispuși în zonele de locuințe.

„Secretariatul UNESCO ia o poziție părtinitoare cu privire la situația din Ucraina. Reprezentanții birocrației acestei organizații refuză să observe ilegalităţile care se întâmplă în Ucraina de mulți ani”, a afirmat, între altele, Maria Zaharova./snicolau/dsirbu

www.ria.ru – 23 iulie